ACCENTVERLICHTING VAN DE LED LICHTPLANNERS

Accentverlichting

 

Accentverlichting is verlichting waarmee bepaalde ruimtes en/of objecten worden benadrukt. Denk bijvoorbeeld aan het uitlichten van een schilderij aan de muur.

 

Toepassing accentverlichting

 

Accentverlichting kan in vele situaties worden toegepast. Een voorbeeld waar accentverlichting op uitstekende wijze wordt toegepast zijn musea waar de schilderijen middels spotverlichting worden uitgelicht. Echter naast musea wordt accentverlichting ook toegepast in woningen, kantoorpanden, hotels, restaurants, wellnesscentra etc.

 

LED accentverlichting

 

Door gebruik te maken van LED in accentverlichting, heeft de verlichting een langere levensduur en is de verlichting energiezuiniger dan bij conventionele verlichting zoals gloeilampen, halogeenlampen en spaarlampen. LED verlichting heeft zich het laatste decennium sterk ontwikkeld, het biedt vele mogelijkheden en LED verlichting is tevens toepasbaar als LED accentverlichting.

Waarmee creëer je accentverlichting?

 

Lichtspots

 

Accentverlichting wordt gecreëerd middels spotverlichting. Belangrijk bij deze lichtspots is dat de spots een smalle lichtbundel hebben zodat ze gericht licht uitstralen. Lichtspots met een bredere lichtbundel stralen meer egaal licht uit.

 

LED strips

 

LED strips zijn zeer geschikt om accentverlichting mee te creëren. Plaats LED strips onder in een plint, onder een meubel, onder traptreden, in een koof zodat hierop de nadruk wordt gelegd. LED strips worden steeds populairder door de vele mogelijkheden die de strips bieden.