FUNCTIONELE VERLICHTING VAN DE LED LICHTPLANNERS

Functionele verlichting

 

Functionele verlichting is verlichting met een bepaalde functie. Denk aan eettafel verlichting, leesverlichting, werkplekverlichting, verlichting om make-up aan te brengen, noodverlichting, etc.

Door functionele verlichting toe te passen, wordt de juiste hoeveelheid licht gecreëerd die nodig is in een bepaalde situatie. Functionele verlichting geeft dan ook meer licht en gerichter licht dan algemene verlichting.

 

Toepassing functionele verlichting

 

Functionele verlichting kan in diverse situaties worden toegepast. Denk bijvoorbeeld aan functionele verlichting boven de eettafel, in de leeshoek, in de werkkamer, etc. Waar functionele verlichting wordt toegepast is dus afhankelijk van waar je welke functie of taak uitoefent.

 

Waarmee creëer je functionele verlichting?

 

Functionele verlichting kan middels verschillende soorten lichtbronnen worden gecreëerd. De verschillende soorten functionele verlichtingen zijn leeslampen, bureaulampen, bouwlampen en LED functionele verlichting.

LED verlichting is tegenwoordig de norm in plaats van gloeilampen, halogeenlampen en spaarlampen. Ook voor functionele verlichting  kan LED uitstekend worden gebruikt. Door LED sfeerverlichting toe te passen heeft de verlichting een langere levensduur en is de verlichting energiezuiniger.