SFEERVERLICHTING VAN DE LED LICHTPLANNERS

Sfeerverlichting

 

Dient uw woonkamer een gezellige sfeer uit te stralen of wenst u een zakelijke kantoorsfeer? Met de juiste sfeerverlichting wordt dat gecreëerd. Sfeerverlichting vult basisverlichting in een ruimte aan.

 

Toepassing sfeerverlichting

 

Sfeerverlichting is noodzakelijk om een juiste sfeer te creëren en is geschikt om in iedere ruimte toe te passen. Denk bijvoorbeeld aan sfeerverlichting in woningen, kantoorpanden, hotels, restaurants, wellnesscentra etc.

 

Geregeld is de gedachte dat algemene verlichting voldoende is. Echter, als alle verlichting is gemonteerd, is er wel voldoende licht maar de ruimte zelf straalt totaal geen sfeer uit. Dit is uitermate zonde en kan eenvoudig worden opgelost door het toepassen van de juiste sfeerverlichting.

 

Waarmee creëer je sfeerverlichting?

 

Sfeerverlichting kan worden gecreëerd met verschillende soorten lichtbronnen. Denk bijvoorbeeld aan schemerlampen, spotverlichting, lichtstrips, etc.

Schemerlampen

Een schemerlamp straalt zacht schemerig licht uit, perfect dus als sfeerverlichting. Er bestaan verschillende soorten schemerlampen waaronder staande schemerlampen, tafel schemerlampen of hangende schemerlampen.

Spotverlichting

Dimbare lichtspots creëren sfeerverlichting. Dim de spotjes op de juiste intensiteit en creëer een fijne sfeer met spotverlichting.

Lichtstrips

Lichtstrips zijn ideaal om sfeerverlichting mee te creëren. Plaats bijvoorbeeld LED lichtstrips in een koof of onder traptreden waarmee subtiele sfeerverlichting wordt gecreëerd.

LED sfeerverlichting

LED verlichting is steeds meer gangbaar en komt in de plaats van gloeilampen, halogeenlampen en spaarlampen. Juist voor sfeerverlichting  kan LED goed worden toegepast. Door LED sfeerverlichting toe te passen, heeft de verlichting een langere levensduur en is de verlichting energiezuiniger.